Bobbit féreg. Egy betegesen kegyetlen asszonyról nevezték el a világ legvérengzőbb férgét


Egy kegyetlen asszonyról nevezték el a világ legvérengzőbb férgét A tenger mélyén élő lény változatos módon gyilkol.

bobbit féreg

A legtöbb féregfaj azonban ma is a tengerek lakója. Akadnak köztük egészen brutális ragadozók is. Ilyen a meleg vizű tengerek méteres mélységeiben élő Bobbit-féreg Eunice aphroditois.

Talán ez az méter közti hosszúságú ragadozó a legagresszívabb lény valamennyi féreg között: habozás nélkül rátámad a nála méretesebb zsákmányállatokra is. Változatos módon gyilkol, vagy erős mérgével bénítja meg áldozatait, vagy pedig az üledékből hirtelen kitörve megragadja, és erős szájszervével szabályosan kettéfűrészeli áldozatát.

Bobbit fereg, Helmint kezelési klinikák Félmilliárd év viszontagságait is túlélte e legnépszerűtlenebb állatcsoport Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?

A köznapi nevét egy meglehetősen brutális és véres bosszúról kapta a féreg Fotó: Shutterstock Ezt az óriás palolo-férget egy búvárfotós nevezte el Bobbit-féregnek egy az USA-ban bobbit féreg történt, nagy port felvert bűntény nyomán — olvasható a SciELO tudományos folyóiratban. Bobbit féreg Bobbit-ügy A Bobbit családban a férj állítólag bobbit féreg és megerőszakolta a feleségét, aki ezért bosszúból késsel levágta a férje férfiasságát, miközben a férfi aludt.

bobbit féreg

Bár a nő kidobta az út mellé a szervet, végül felhívta a rendőrséget, és az orvosoknak sikerült visszavarrniuk. A tárgyalást nagy érdeklődés kísérte, és végül a bíróság felmentette az asszonyt az ellene felhozott vádak alól.

bobbit féreg

A fotóst a tragikus történetre emlékeztette részben a féreg ollószerű állkapcsa. A név rohamosan elterjedt az interneten, és ma már a tudományos munkákban is találkozhatunk vele természetesen a tudományos Eunice aphroditois név mellett.

bobbit féreg

Borítókép: a Bobbit-féreg Az Európai Unió tagállamai között Magyarország jelenleg a második az oltási rangsorban.