Drotfereg elete, Pattanóbogár-félék – Wikipédia


Pattanóbogár-félék Drotfereg elete A termesztett növények számának csökkenésével, illetve a talajfertőtlenítő szerek használatának visszaszorulásával a pattanóbogarak és azok lárvái, a drótférgek minden eddiginél jobban felszaporodnak.

drotfereg elete

Ezek a kártevők különösen jól érzik magukat a búza-kukorica-napraforgó vetésváltásban, közepesen kötött és kötött talajokon. A drótféreglárvák drotfereg elete talaj melegedésével a felszín közelébe vándorolnak, és legnagyobb tömegben pont a napraforgó, kukorica, szója vetésének időszakában jelennek meg… És ha már megjelentek, akkor táplálkozni is akarnak.

drotfereg elete

A csírázó magot, szemet furkálják, drotfereg elete a kibújó rügyecskét, gyököcskét rágják, odvasítják, amivel a kórokozóknak is kaput nyitnak. A korai károsítás szinte észrevétlen marad, így sokan a vetőmagra fogják, hogy nem megfelelő csírázási fereghajto baromfinak rendelkezett — de csak félreértik a tüneteket.

Tuto Excel et courbe de tendance avec équation de la droite

A szikleveles, egy-két drotfereg elete állapotban a növények hervadása, pusztulása jelzi a drótféreg okozta károsulásukat. Drotfereg elete esetében a védekezés nélküli vetés után már csak az újravetés — talajfertőtlenítővel együtt — jelent alternatívát.

drotfereg elete

A talafertőtlenítés kockázatokkal is jár, mert egyes hatóanyagok a számunkra hasznos földigilisztákat is elpusztítja. A földigiliszták a talaj termőképességének a fenntartásában nélkülözhetetlenek.

Hiányukban a termésátlagok folyamatosan csökkenni fognak.

drotfereg elete

Ezt a folyamatot drága pénzen, hektáronként akár több drotfereg elete forintos költséggel megállíthatjuk, de egyszerűbb megkímélni a földigiliszták életét.